Her kan du læse nogle af de kommentarer, som jeg har fået til "Hvor ser du godt ud!". Har du også noget, som du gerne vil sige til mig, så skriv til mig på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Hej Mille.

Jeg har en datter, som lider af anoreksi. Når man kommer i denne svære situation, føler man i starten, at man står meget uforstående og fremmed overfor sygdommen. Hvad kan lægge til grund for, at netop VORES barn skal udvikle en sådan alvorlig lidelse? Skyldfølelsen ER der, uanset om man mener at have gjort sit bedste. Jeg har læst en del litteratur omkring spiseforstyrrelser for at blive klogere. De sidste to bøger om emnet er dine to fantastiske bøger. Dem har jeg læst med stor interesse. Hvor er det godt, at du på din egen, ofte selvironiske, måde kan fortælle så ærligt om, hvordan du har haft det. Jeg har virkelig kunnet bruge dine bøger til at komme nærmere en forståelse af, HVAD der foregår i hovedet på en spiseforstyrret. Dine dagbøger har ofte givet anledning til, at jeg nemmere har kunnet nærme mig vores egen datter med spørgsmål, som lige akkurat har været aktuelle for hende. Hvis jeg ikke havde læst dine tanker, ville jeg sikkert ikke have fundet på at stille disse spørgsmål, da jeg ikke ville vide, hvilke tanker der kan være. Jeg mener, at det må være en stor støtte for den syge, at de pårørende virkelig prøver ar forstå, hvad det her går ud på. Det lærer vi kun, hvis tankerne siges højt. Jeg har lært, at det er nødvendigt at stille direkte spørgsmål, ellers får vi aldrig at vide, hvad vores datter tænker og føler. Hun gør jo alt for at beskytte os, vil ikke gøre os kede af det. Hun lider selv for at skåne os. Du beskriver det selv så utroligt flot. Facaden på, og ingen ved, at der er totalt kaos indeni. Jeg er ”glad” for (når det nu ikke kan være anderledes), at vores datter har fået anoreksi, mens hun stadig bor hjemme. Vi kan trods alt følge hende på nært hold, hjælpe med kostplaner, lytte, spørge, følge hende til behandling og også være en stor del af behandlingen. Jeg synes, det er helt utroligt, at du har kunnet finde din store styrke som udeboende. Du har haft en fantastisk psykolog i Thomas, han er DYGTIG. Det er, som han siger, dig selv, der skal have æren for at blive rask, men hvor er det bare godt, at du fandt en person, som i den grad vidste, hvad det handlede om. Til sidst vil jeg sende dine forældre og søster en tanke. Det må have været SÅ svært at læse dine bøger, og alligevel så forløsende. Du har kunnet sætte ord på din tilstand, og endelig har de kunnet forstå, hvordan du har haft det. Jeg har på fornemmelsen, at de måske ikke helt har vidst, hvordan det har været for dig, du har jo været god til ”maskebal”. Du har kunnet holde facaden hos dem, og afreageret i din lejlighed. Dyb respekt for, at du har lagt dine tanker ud … også fint, at du har kunnet finde humoren frem ind imellem. Bøgerne er letlæselige, også for os, der er pårørende. HELD og LYKKE med dit fremtidige liv, må du få alt det og mere til, som du ikke har forundt dig selv i mange år.

De bedste hilsner, en mor

Kære Mille.

Jeg har i løbet af den sidste uge læst både 'Lad mig bare forsvinde' og 'Hvor ser du godt ud!', og jeg har den dybeste respekt for dig! At du har haft overskud og kræfter til at tage kampen op mod anoreksien, det er utroligt! Ved at læse dine bøger har jeg fået håbet, og du har fået mig til at tro på, at jeg godt kan komme til at leve et mere eller mindre normalt liv, også selvom det ser sort ud lige nu. TAK!! Tusind tak for at du har brugt tid og kræfter på at få samlet dine dagbøger, så andre kan lære af dine erfaringer. Jeg vil helt sikkert komme og høre dig holde foredrag!

Mange kram herfra, C.

Hej Mille

Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte. Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med at læse din anden bog og er helt slugt. Det har været så befriende at læse din dagbog, den er så ærlig. Tak fordi du er så ærlig og sætter ord på, hvordan man virkelig føler, det har jeg nemlig altid selv haft svært ved. Det har været så svært for mig at finde svar på, hvorfor jeg handlede, som jeg gjorde - jeg ved det selvfølgelig stadig ikke, men din bog har hjulpet mig til at stoppe op og tænke mig om. Det der fik mig til at smile og ikke føle mig ene, var at du så tydeligt skriver, hvordan det faktisk var lettere dengang du var virkelig tynd og "syg", modsat til den periode hvor man skal tage på og blive normalvægtig, være en "fed anorektiker". Det er nemlig præcis, som jeg har det. Du har virkelig hjulpet mig og givet mig styrke vha. dine bøger. Hver gang jeg føler mig klam, ulækker, trist og bare har lyst til at falde tilbage til kontrollen og trygheden, så tænker jeg på dig, og får mig selv og den gode side af hovedet til at træde i karakter, og jeg ender oftere og oftere med at vinde. Tak for din helt utrolige hjælp. Du er helt fantastisk. Tusinde tak for dine bøger, din ærlighed og dig.

Hilsen P.

Hej Mille

Først og fremmest synes jeg, at du er så sej og en helt fantastisk person, der lukker folk ind i dit liv. Du har min fulde respekt, og jeg beundrer dig virkelig! Og så har jeg læst utrolige mange anoreksibøger, hvor mange af dem har været som en dagbog, som dine, men dine bøger ligger stadig i allerøverst i min list, og det siger jeg ikke bare fordi jeg skriver til dig, jeg mener det virkelig. Du er så dygtig til at skrive og får folk revet med. Jeg kan ikke slippe dine 2 bøger, når jeg først er gået i gang. Jeg har læst din første bog mere end 10 gange, og jeg æder den råt hver gang. Yndlingsbog! Din vellykkede anden bog er lige så fangende som Lad mig bare forsvinde. Bare den måde du skriver på er din helt egen måde. Jeg synes, det er sejt, at du tør være så ærlig og bare lade folk vide, hvordan du har det, og hvordan du lever. Og så synes jeg, det er en virkelig god idé, sådan som du har delt bogen op, det må jeg sige er godt tænkt. For for andre med spiseforstyrrelser, vækker du mange tanker, i hvert fald hos mig, du får en til at tænke over livet, hvad det er man har gang i og får det drejet til en positiv retning. Jeg har lært så meget af dig bare ved at læse dine bøger, og jeg kan læse dem om og om, og de er lige gode hver gang. Jeg kunne virkelig godt tænke mig at møde dig i levende live, se den Mille, om jeg beundrer allermest i hele verden, og som er mit absolutte forbillede. Jeg håber du også kommer med en tredje bog om et år eller to.. jeg ville ønske jeg var kommet så langt som dig, ud af det. Du har en vilje og styrke, der siger "spar 2" til alt.

De dejligste krammer M.

Hej (igen!) Mille

Allerede nu har jeg fået læst din anden bog, og nøj hvor er den god. Jeg synes, det har været enormt spændende at læse om din videre udvikling, og også hvad der sker, når lægerne erklærer en anorektiker for "rask". Jeg synes, at bogen er lige så velskrevet som den første, og det er fedt, at du har lavet den ene halvdel til en slags guide/hjælp hvor du inddrager læseren og hjælper den vej igennem. Det har været fantastisk at læse om din udvikling, og jeg glæder mig meget til din 3. bog udkommer! Hermed må jeg sande, at jeg skal ud og købe dine bøger (efter de jo flittigt har været lånt på biblioteket - hhv. to og én gang!). Og så satser jeg på, at jeg engang ved lejlighed kan få dem signeret af den utroligt dygtige forfatter, der har skrevet dem!

Mange hilsner A.

Hej Mille.

Sidder netop og læser din anden bog "Hvor ser du godt ud". Jeg er fuldstændig mundlam - jeg ved ikke, om jeg skal grine, græde, være glad eller ked af det! Jeg har selv kæmpet med anoreksi i små 1 1/2 år nu, og hvor er det bare HÅRDT! Jeg er mundlam, fordi næsten alt hvad du beskriver omkring anoreksien er nøjagtig, som jeg føler, har prøvet, tænkt og gjort! Det gør mig både glad og ked af det at læse, at du har eller til dels også har haft det, som jeg har det. Glad fordi, at så er jeg da ikke alene, og du har sat ord på mange af mine tanker og følelser - men samtidig bliver jeg ked af det, da INGEN mennesker fortjener at gennemleve dette mareridt! Men TAK fordi du har valgt at ligge dit liv ud. Du har i hvert fald hjulpet én med dine bøger om din kamp for livet og om at finde vej ud af anoreksien!

De kærligste hilsner fra S.

Hej Mille!

Jeg føler egentlig bare, at jeg er nødt til at lade dig vide, at dine bøger har betydet og stadig betyder meget for mig, på så mange måder. Hvordan og hvorledes kan være lidt lige meget, men jeg vil takke dig for det arbejde, du har gjort! Jeg ser utrolig meget op til dig, og dine bøger har givet mig håb fra fremtiden.

Hilsen L.

Hej Mille!

Jeg har læst begge dine bøger og glææææder mig til en 3'er! Jeg føler næsten, at jeg kender dig sådan rigtigt, men det hører du jo nok tit! Jeg har fået rigtig meget ud af at læse dine dagbøger! De beskriver meget præcist og konkret den verden, vi lever i med denne her sygdom. Det er første gang, jeg finder en bog, der er skrevet så autentisk. Det har du sikkert også hørt før! Jeg glæder mig til at "følge dig" fremover, både på facebook, i dine bøger og i medierne. Du er fantastisk ærlig! Og det giver virkelig både en lettelse at vide, at man ikke er alene, at ingen er perfekt, selvom man kunne synes, de ser sådan ud! Og at alle har gode og dårlige dage i livet, selv når man er rask. At følge din færden korrigerer vel egentlig mit idealiserede billede af, hvad det vil sige at være rask, så det bliver mere realistisk og kommer lidt længere inden for rækkevidde. Det er det dejlige ved dig! Tusind tak for du deler det hele med os! Selv om dine beretninger er meget personlige, er de samtidig så utrolig menneskelige. Tak fordi vi må få lov at følge dig leve livet, så bliver det lidt tryggere for en selv!

Kærlig hilsen C.

Hej Mille

Slugte din bog nr. 2 på et par timer. Sejt, at du er så åben og ærlig. Jeg føler mig forstået. Mit problem er dog mere depression, men det er de samme negative tankemønstre, som går igen, og det er tankerne, der gør os "syge". Depression og spiseforstyrrelser er stadig så tabubelagt, selv blandt veluddannede mennesker. Jeg har arbejdet tæt med læger og sygeplejersker i ca. 17 år, og ikke engang der fortæller jeg, hvad jeg kæmper med (at jeg har gået til psykolog i 6 år og har taget antidepressiv medicin i mange år). Så er det rart at læse dine bøger og føle sig forstået og vide at andre (og der er rigtigt mange, som har samme problemer) kæmper med det samme. Tænker tit på dine 10 bud, de er gode.

Kh. L.

Hej Mille!

Kort sagt.. Jeg elsker dig og dine bøger! Du beskriver alle følelserne og tankerne så godt i dine bøger! Det er helt utroligt. Jeg blev ligeså fanget af denne bog, som jeg gjorde af din første. Det har nok også noget at gøre med, at det er virkelighed og ikke bare en eller anden uforstående, som har siddet og skrevet ned, hvad de TROR. Jeg glæder mig og ser frem til, hvis der kommer flere bøger - som du selv har nævnt flere gange. (Men ikke stresse!) Vi elsker dig alle sammen og støtter dig i det du gør! Husk på at du er fantastisk.

En masse knus og kram M.

Hej Mille

Jeg var en virkelig stor fan af din bog nr. 1 – og endelig kom den længe ventet nr. 2! Det er så sindssyg god og dejlig læsning, og hvor er det medrivende, smilende, tudende og meget lig det som jeg selv mærker. Og hvor er det skønt, at du beskriver dig selv og lader alle os læsere lære dig at kende, alle dine skægge kommentarer, følelser, din humor og hele dig..... Du er GULD, og du skal være MEGET stolt af dig selv. Det du gør ved at skrive disse bøger er fantastisk. Du giver viden, erfaring og samtidig er du ikke bleg for at lave pis med dig selv. Jeg er selv i samme helvede, en total klokkeagtig sygdom, men ved at læse dine beretninger kommer der nogle ting frem inde i min egen knold....det er så fedt.... Du er en KANON forfatter. Nyd alle de mange rosende ord du får i forbindelse med din nye bog...vi er mange, der kommer videre på grund af netop sådan en som DIG.

Knus H.

Kære Mille

Du har gjort det igen. Du har skrevet en hudløs ærlig bog, uden der er lagt fingre imellem. 2. halvdel fuldender værket, og jeg vil tro, at der er rigtig mange derude, som har brug for den. Jeg ser frem til din 3. bog.

Knus J. (en mand)

Kære Mille

Da jeg var i zoologisk have med min søster i går, nævner hun tilfældigt, at hun har hørt om en bog, hun tror jeg vil finde interessant. Hun havde set Aftenshowet, og forfatteren til bogen er selvfølgelig dig! Pudsigt.. Når jeg nævner for andre, at jeg har en veninde, der har udgivet to bøger, (og især når jeg nævner, hvad bøgerne handler om), får jeg ofte en følelse af, at jeg skal "forsvare" dig. Det er som om, det første folk tænker, er "åh nej, ikke mere af det der flæbende navlepilleri". Og det irriterer mig voldsomt, fordi det slet ikke er det, det handler om. Det er rigtigt, at der sikkert findes mange bøger, om selvoplevede historier, der holder sig på beskrivelses-stadiet. Og ja, så bliver det måske lidt klynke-agtigt og kan måske endda bruges som en "sovepude" for andre syge til ikke at føle sig forpligtet til at forsøge at komme videre. Men dine bøger - især den seneste - løfter sig langt over dette stadie. Det fede er, (godt ord i den sammenhæng hva’?!) at du formidler al din erfaring og indsigt på en forsvarlig og fremadrettet måde, og fokuserer på det der skal til, før man kan bryde ud af sygdommen, og dermed igen vende blikket udad mod verden.....så det langsigtede mål med bogen er jo alt andet end navlepilleri, sådan som jeg ser det. Bogen udfylder også et stort tomrum ved at handle om de usynlige kampe, og tage anoreksi-begrebet op til revision. For hvordan kan man behandle noget, hvis man har misforstået, hvad det handler om? Og så er den jo ud over det bare en rørende, gribende og mega livsbekræftende historie, skrevet på en livsklog, humoristisk og appetitlig (aj, undskyld, det var det ord der faldt mig ind) måde... Relevant for alle der kæmper med selvværds-issues (og hvem gør ikke det?), og alle der bare vil læse en god historie. Tak for smuk læsning der varmer om hjertet.

Kærlig hilsen K.

Mille... YOU ROCK... jeg fik fat i bogen i går og er lige blevet færdig med dagbogsdelen... har siddet med tårer i øjnene mange gange, for FUCK hvor kan jeg bare se mig selv i den bog... og det gør mig både glad og ked af det. Men vil bare sige, at jeg virkelig tager hatten af for dig... du har virkelig gjort en forskel for mig, for nu ved jeg, at jeg ikke står helt alene...

Kærlig hilsen K.

Hej Mille

Jeg skriver til dig, fordi jeg har læst din første bog, da jeg selv var indlagt på psykiatrisk afdeling. Jeg fik meget godt ud af at læse den og kunne sagtens relatere min historie til din. Jeg har lige købt din nyeste bog: "Hvor ser du godt ud!" - og jeg er allerede halvt inde i den efter en dag! Jeg er virkelig glad for, at du vil lægge din historie ud til andre, der kan bruge den. Jeg lider selv af en spiseforstyrrelse, der gør, at jeg spiser det samme mad hver dag - for ikke at falde fra hinanden. Min diagnose er skizofreni med en spiseforstyrrelse. Jeg har selv været i "Ulrik" - helvede og kan meget vel sætte mig ind i de tanker, du beskriver i din bog. Jeg er glad for, at du nu udgiver en 2´er - da jeg føler, at jeg er nået langt selv og kan nu se på min spiseforstyrrelse med andre øjne. Tak for en god bog (bøger), en god humor og din ærlighed! Jeg håber, at jeg kan komme til et af dine foredrag en dag i fremtiden.

Mange hilsner fra S.