Jeg får rigtig mange mails med kommentarer til mine bøger, til det jeg gør, og til den jeg er. Tusind tak, det gør mig rigtig glad at få jeres feedback! Herunder har jeg samlet blot nogle af de mails, som jeg har modtaget. Vil du også sende en mail til mig og fortælle, hvad du synes om det, jeg står for og gør? Så skriv til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Jeg har også spurgt på Facebook, hvad folk tænker om mig, hvad de ser som mine styrker, og hvad de forbinder med mig. Jeg fik bl.a. disse kommentarer:

- du er fortæller af historien, som alle kan lære af.

- din hudløse ærlighed er bestemt din styrke.

- din kampgejst, livsglæde og vilje er smittende.

- du er en ildsjæl, der brænder for det, du tror på og gør noget ved det!

- du favner så bredt og er så dejlig uselvisk. Samtidig er du typen, der tager dine knubs i livet, men du rejser dig op igen - stærkere og klogere.

- du "går ind i folk med træsko på".

- du tør stå ved, hvor du kommer fra, og du ved, hvor du vil hen, hvilket er en inspiration. Du er rummelig og en "storesøster" for alle.

- du kan få én til at føle sig forstået og til at føle, at man ikke er alene. Du motiverer frem for at presse på.

- du er generøs med dit engagement og din tid, energi og opmærksomhed. Du har overskud til andre og kan se ud over din egen næsetip.

- du er stærk. Utrolig stærk.

- du er en levende engel.

- du er autentisk og lydhør.

- du er stærk, en fighter, bestemt og modig.

- du er meget nærværende.

- du er omsorgsfuld og hjælpsom.

- du er en hyggespreder og en humørbombe.

- du har et varmt hjerte.

- du er rummelig, empatisk, imødekommende, betænksom og trofast.

- du er en mælkebøtte (kan gro op gennem asfalten plus spreder mange frø).

- du er målrettet, ambitiøs og intelligent.

- du er en ener. Du er unik og en stjerne.

 

Og her er nogle af de kommentarer, som jeg har modtaget på mail:

Jeg var inde at se dit foredrag hos LMS i København d. 1. sep. 2013. Da jeg gik derfra, tænke jeg straks, at jeg ville skrive til dig, da du virkelig er en kæmpe inspirationskilde. Nå, ja her kommer det så, bedre sent end aldrig. 
Da jeg startede i behandling, tænkte jeg, at jeg ville begynde at skrive om det, eller på en eller anden måde få det ud til andre, da jeg synes, at alt det som anoreksien fører med sig af isolation, destruktiv adfærd og depressionssymptomer er langt mere skrækkeligt end den underernærede krop. Da jeg startede i behandling, kunne jeg ikke huske, hvornår jeg sidst havde grinet, været glad eller haft lyst til at kysse min kæreste.
Det var først fire måneder senere, at jeg fandt ud af, at der allerede var skrevet om det og endda på en helt fantastisk vis! Jeg slugte din anden bog på to-tre dage og var helt opslugt. Det var som at læse i min dagbog! Præcis de samme tanker jeg går og tumler med. Det var en kæmpe lettelse og så dejligt at læse noget om det fra en, der selv er i det, i stedet for den stereotype fremstilling af en mislykkedes model eller den stille pige i hjørnet.. Dem skal der også være plads til, men af alle dem jeg efterhånden har mødt med den her sygdom, er det ikke mange, der passer ind i den kategori. 
Det du skriver er guld værd og så godt skrevet. Det er helt fantastisk, befriende og en kæmpe støtte at læse. Du er en inspirationskilde uden lige. Da du også stolt kunne sige at du var gravid (og stort tillykke med det), voksede håbet og ikke mindst motivationen og lysten til at vinde kampen. Jeg har selv begyndende knogleskørhed og ikke haft menstruation i snart 3 år, så tankerne omkring hvilke konsekvenser det kommer til at få fylder, men jeg skubber dem væk til hverdag og nyder nu'et i stedet. Det jeg har gjort, kan jeg alligevel ikke ændre nu. 
Jeg er nu nået så langt, at jeg vågner op om morgenen og er glad, griner, nyder livet og er blevet stormende (gen)forelsket i min kæreste gennem fire år. Jeg er en helt ny kvinde, men alligevel den samme – bare klogere på livet. Mødet med dine bøger har gjort vejen en smule lettere og været et frirum, mens spiseforstyrrelsen har larmet og lokket. Det er litteratur, jeg har anbefalet til alle, jeg har mødt med spiseforstyrrelser, og opfordret min kæreste og forældre til at læse bøgerne, da de i den grad beskriver, hvordan det er – og uden omsvøb!
Kære Mille, jeg ønsker dig en rigtig god barsel og held og lykke med alt det nye. Du er fantastisk sej, det kræver mod, det du har gjort. 
De kærligste hilsner
En kvinde, der har fået smag for livet  

Kære Mille

Tak fordi du fik mig på rette vej. I det hele taget bare tak. Det lyder så stort at sige, men du har ændret mit liv. Og uanset hvor mange andre der måske skriver de samme ord til dig, så mener jeg det af hele mit hjerte. Så bare - tak.

Mange hilsner M.

Hej Mille.

Først og fremmest, TAK. Et kæmpe stort og rungende "TAK". Jeg har netop læst din bog "Ih, du Mille" og jeg slugte den i et træk. Bogen rammer så fantastisk godt og præcist. Det har været den eneste bog, som jeg har læst, der kan hjælpe mig i den proces, som jeg er midt i lige nu. Jeg har selv gennemlevet meget af det du har været igennem.. en lorte gymnasietid, en ikke-kommunikerende familie, usikkerhed, lavt selvværd, selvskade og flugten fra sig selv. I mange år har jeg flygtet fra det ene sted til det næste, droppet ind og ud af uddannelser, det med fyre er noget rod og jeg har simpelthen ikke vidst, hvad jeg skulle med mit liv. HVOR ER MIN HYLDE??

Det er også meget af det, som du sætter spørgsmålstegn ved i bogen. Og den største frustration er da netop at tænke: "Hvad skal jeg med mit liv?". Alle andre kan svare på spørgsmålet - men jeg kan ikke. Som du selv kommer frem til i bogen, så er det også svært at finde sin hylde, når man er så svingende med maden og ikke er særlig god til at mærke sine egne følelser. Når man ikke kan mærke sig selv, hvordan skal man så kunne mærke, hvad man VIRKELIG gerne vil?

Mille, du er en KÆMPE inspiration. Jeg er så glad for at have fundet frem til din bog (bøger). Jeg kan relatere til stort set alt. Jeg har tænkt mig at læse "Ih, du Mille" igen og igen og igen. Jeg vil læse den så mange gange, at jeg til sidst kan den udenad. For dine tanker og følelser sætter virkelig gang i mine tanker og hjælper mig til at forstå "kampen". Jeg er der, hvor jeg skal elske mig selv, stå ved den jeg er og lære at tro på mig selv - tro på, at jeg skal noget godt med mit liv.

TAK TAK TAK, Mille. Du er en solstrålehistorie.

Nu vil jeg kæmpe for at finde min egen solstråle frem.

Alle ord der kommer ud af dit hoved og ned på papir burde deles ud i hele landet, så folk kunne få et indblik i, hvordan et liv med spiseforstyrrelse i virkeligheden er. Før, under og efter. Efter, hvor kampen bliver virkelig hård. Det kan jeg skrive under på. 
”Ih, du Mille...!” er fantastisk. Den rammer sgu lige i hjertet på mig. Mange af dine tanker kunne lige såvel være mine egne. 
Tak for at du deler med os alle og ja, hele Danmark. 
Tusind tak Mille.

Der er så mange ting, jeg gerne vil sige til dig.

Du er så åben og rummelig overfor den feedback, du får fra folk. Om de (jeg) kan give dig noget eller ej, så er du hele tiden lydhør og parat til at modtage ny viden og er ikke bange for det. Folk som ikke tåler kritik (god eller dårlig) er fattige mennesker. De rykker sig aldrig. Men DET gør du. Hele tiden. Du er altid i bevægelse. Og det er et meget sundt og positivt karaktertræk hos dig :)

Du er ærlig. Så ærlig som dine følelser tillader dig at være det. Du stræber hele tiden efter at være så ærlig som mulig, og det er et smukt karaktertræk :)

Dit gå-på-mod er uovertruffet. Selvom du missede at afslutte tre uddannelser, så har du stadig mod og kræfter til at starte på nummer fire. Det er IKKE et nederlag eller negativt, nej det er sgu stærkt gået, at du netop IKKE lod dig slå ud af det, smed dig på sofaen og bare sagde, ok, så kan jeg åbenbart ikke noget, og så gav op! Du fortsætter bare ufortrødent. Og det er dælenhyteme SEJT! Du opgiver aldrig at finde din passion, og det er sgu FLOT! :)

Du har formået, at komme igennem din spiseforstyrrelse uden at smide din familie væk. De er stadig en del af dit liv. Du frøs dem aldrig ude. Vendte dig imod dem i vrede og frustration og brændte en masse broer bag dig. Det er utroligt flot gået, Mille :)

Som jeg skrev i en mail til dig, i ren jubel over det gik dig godt – ”Mille, jeg elsker dig sgu!” Og nu kan man så elske på mange måder. Og når jeg siger sådan, så mener jeg, at jeg elsker DEN Mille, som du tilkendegiver overfor offentligheden og via mails med mig. Hvem du er privat, kan jeg jo af gode grunde ikke vide.

Jeg elsker bare din ligefremhed, åbenhed, ærlighed, gå-på-mod, medfølelse overfor andre og LYST til at få det bedre og gøre det hele bedre hele tiden.

TAK fordi jeg må lære dig lidt at kende – det er MIN gevinst! :)

Det største kram til dig :)

Hej Mille

Jeg vil bare sige, at jeg virkelig ser op til dig! Du er kommet så langt og er en STOR motivation for mig til at prøve at få det bedre! Har læst dine bøger 5-6 gange og kunne blive ved. Det er så skræmmende, hvordan det du skriver og har oplevet minder så meget om mig selv… Det er rigtig stort, alt det du gør for andre spiseforstyrrede.

Egentlig ville jeg egentlig bare sige at ja, du er et fantastisk menneske, bare det at du har hjulpet så mange bare ved at være dig og gøre, hvad du gør…

Knus C.

Kære Mille

Ville blot sende dig en hilsen, fordi du skal vide, at dine bøger og din måde at være på her på Facebook betyder rigtigt meget for mange af de unge mennesker, jeg arbejder med, der lider af spiseforstyrrelser. Tak for din store indsats for dig selv, som andre har så meget glæde af. Verden er et smukkere sted, når du er i den.

Kærlig hilsen en psykoterapeut

Hej Mille

Jeg ville bare lige sige, at jeg har savnet dig i medielandskabet! Jeg har så frygtelig længe været træt og ked af og gal på den puritanske bølge af kontrol og livs-indskrænkethed, der har fejet ind over landet, hvad angår livsstil og sund kost, og derfor blev jeg vidunderligt glad, da jeg læste interviewet i Naturli og så din beskrivelse på din hjemmeside. Da følte jeg endelig, jeg kunne trække vejret igen...

Jeg har ikke selv haft spiseforstyrrelser men har igennem mange år haft depressioner og andet dertil hørende guf, som jeg for år tilbage bestemte mig til at finde en alternativ løsning på, og fandt den – og er nu begyndt at bruge disse erfaringer både kunstnerisk og faglitterært. Og det jeg nu har læst om dig og dit virke har bare boostet min inspiration øjeblikkeligt! Så tak! Du gør så meget forskel!

De kærligste hilsener fra L.

Kære Mille

Jeg skriver til dig for at give dig den ros, som du virkelig fortjener! Jeg har læst din første bog og er i gang med din anden bog " Hvor ser du godt ud!". Jeg synes, at det er helt fantastisk, hvordan du har kæmpet dig igennem det, selvom det har været et helvede. Jeg holder virkelig af den måde, du skriver på. Det er lige til, og jeg kan slet ikke stoppe, når jeg først er gået i gang med at læse!

Jeg vil også sige, at du har givet mig stof til eftertanke. Jeg har nu ikke selv en spiseforstyrrelse (min storebror har haft en), men jeg har et lavt selvværd, som jeg har kæmpet med i mange år. Kender det med at skulle tro på sig selv, og stå ved det man mener – det er stadig vildt svært for mig, selvom jeg er 23! Men efter det jeg har læst af dig, har det virkelig givet mig noget mere at tænke over – nemlig de sider jeg som person besidder. Tror dine bøger kan sætte lidt mere skub i min personlige udvikling!

Her til sidst vil jeg sige, at jeg finder det vildt interessant at læse om din historie, og jeg håber du skriver noget mere. Det må virkelig være din passion her i livet!

Kærlig hilsen M.

Hej Mille

Min søster har lídt af en svær spiseforstyrrelse i over 10 år. Det har været så frygteligt at være vidne til. Jeg forsøgte alt for at hjælpe hende. Talte med den anonyme linie, støttede hende i alt jeg kunne, bakkede hende op omkring hendes valg i livet (erhverv og interesser) og prøvede altid at være positiv og i godt humør. Men det var desværre ikke nok.

Så læste hun din første bog, og så skete der noget inde i hende. Så kunne hun pludselig se sig selv og kunne forklare mig præcist, hvordan hun havde det. Gud hvor gjorde det ondt. For jeg læste naturligvis din bog for at forstå det. Jeg græd mig hele vejen igennem din bog, velvidende at ikke kun dig men også min elskede søster gennemgik det helvede.

Jeg var klar over, at hun havde et problem men slet ikke, at det var så slemt. Det havde hun holdt så godt skjult. Havde narret os alle. Og jeg havde verdens største dårlige samvittighed over ikke at have set det.

I dag (pga. DINE bøger og DIN åbenhed) så forstår jeg min søster, og hun er nået SÅ langt de sidste 2 år. Hun gik i terapi og er i dag i stand til at LEVE.

Mille, vi skylder dig alle så stor en tak for din åbenhed og indsats for at hjælpe andre med en spiseforstyrrelse. Og du skal bare vide, hvor meget du også hjælper pårørende. For selvom det var min søster, som gennemgik det største helvede, så var det også et helvede for mig at være vidne til.

Tak er sådan et fattigt ord at skrive. Men der ligger så meget bag det ord her. Du skal bare vide hvilken STOR forskel du har gjort for min søster. Du hjælper som ingen andre har kunnet gøre det.

TAK Mille.

Med de inderligste ønsker om et dejligt liv til dig. Knus, D.

Hej Mille

Nu har jeg læst din bog "Lad mig bare forsvinde". Jeg har i de 8 år, hvor jeg har haft en spiseforstyrrelse set med et lidt kritisk blik på bøger om personer med spiseforstyrrelser. Men så læste jeg din bog, og jo længere jeg kom ind i bogen, jo mere fik jeg ting til eftertanke. Du sætter en masse tanker og følelser i fokus, som jeg virkelig kan relatere til.

Dine samtaler med Thomas og de ting, som han får dig til at tænke over, er som ren terapi! Hvor er det dejligt, at der findes mennesker som ham og dig, der kan formidle så mange gode og konstruktive ting videre, som du har erfaret. Du får de små grå i mit hoved til at rotere, og du rammer ind der, hvor der er sårbart, og hvor jeg helst bare vil lukke af og gøre noget destruktivt. Men første skridt er vel at blive klar over det, acceptere det og så kan man måske begynde at handle anderledes.

Via din bog, og sikkert også de andre bøger, hjælper du en pige som mig videre. Du viser, at det godt kan lade sig gøre at tænke og handle anderledes og det skal du ha’ STOR TAK for!

Jeg vil helt sikkert også læse din næste bog – den ligger allerede på bordet!

Mvh. en meget rørt og taknemmelig spiseforstyrret

Jeg kender en kvinde med et hjerte af guld

Hun er super skør, om hun er ædru eller fuld

Langt lyst hår men ej en dum blondine

Med de kønneste øjne jeg ville ønske, der var mine

Hvad er hun for en, hvem er denne kvinde

Hun er hende, der ikke gav op, hun ville vinde

Kampen inden i som ingen kunne se

Kampen for at komme til at smile igen og le

Fri som en fugl, legende som en delfin

Styrken fra en okse jeg ville ønske var min

Ynde fra en sommerfugl, stædig som et æsel

Snød hun sin djævel som en snu lille væsel

Min respekt har du vundet, du fortjener det bedste

Vi ses på sjælland, så gør dig klar til at feste

Et lille digt skulle du nu lige ha

Pas på dig selv, vi ses forhåbentligt snart en dag

Kh. A.

Jeg kender en lille QUINDE med den stærkeste vilje og det største mod.

Mille, du har, trods ubeskrivelig lang og udmattende kamp mod din spiseforstyrrelse, evnet at bruge selv det mindste overskud på at hjælpe og vise andre kvinder vejen ud af en spiseforstyrrelse. Du har utrætteligt og optimistisk vist andre vejen væk fra modgang og pessimisme. Du har hele tiden sat dig nye personlige mål, som du på rekordtid har nået.

Godt gået! Alt det bedste til dig!

Hej Mille

Du er så sød! Alt går virkelig meget nemmere nu, og jeg er ikke i tvivl om, at du er del i, at det er blevet, som det er nu og går, som det går – GODT. Du har været med til at give mig tro på livet og vise/fortælle, at det sgu ikke er så farligt og slemt. Har taget din kamp og power til mig og tænker tit på dig! Du er fantastisk, Mille. Mit 18. år skal være og bliver anderledes, og jeg kan allerede mærke, at det bliver det og som sagt: DU har allerede været med til at gøre det dét!

Nu skal livet sgu leves og opleves. Jeg har LYST til det nu – Jeg er tændt ;) Hehe.

STORT KNUS, L.

Kære Mille

Du er mit forbillede, fordi du har gået efter dine drømme og opfyldt dem - det er selvfølgelig også sejt med din kamp ud af spiseforstyrrelsen, men det er mere det der med, at du har turdet dele det med andre, så andre bliver inspireret, der tiltaler mig. Ih du Mille, du har power!

Knus fra J.

Kære Mille

Du er et bevis på, at det kan lade sig gøre at komme ud på den anden side – vær stolt af dig selv. Tænk på hvor mange mennesker du med din styrke, dit gå-på-mod og ikke mindst din stærke vilje hjælper.

Kære Mille, nyd nu rigtigt meget disse vidunderlige øjeblikke, som du lige nu oplever - du kæmpede og du sejrede. Du VANDT. Stort tillykke herfra!

Kh. D.

Kære Mille

Jeg er en 29-årig ikke-anorektisk pige, der tilfældigt faldt over dine udgivede dagbøger på biblioteket, og jeg må sige, jeg er dybt, dybt berørt af dine hudløst ærlige fortællinger.

Jeg har selv levet et liv, der på mange måder minder om dit – bortset fra, at jeg aldrig har udfyldt uroen med mad eller mangel på samme.

De ord, du i bøgerne sætter på dine følelser og reaktioner i forhold til f.eks. relationer, presset fra skolen, stresset over hvilken uddannelse man nu skulle vælge, forældrenes passivitet etc. har jeg ditto gennemlevet, og jeg startede ligeledes til psykolog for et halvt år siden, hvorefter det bl.a. gik op for mig, hvilken pleaser jeg har været hele mit liv, og hvor meget af mig selv jeg ikke er til stede i.

Hvor vil jeg hen med al dette?

Tja, tror bare jeg vil sige, at det var en total ahaoplevelse at genkende din beskrivelse af dit tidligere ensomme liv i bøgerne, og at det har hjulpet mig enormt meget at læse dine ærlige beretninger. At føle sig forstået, at jeg i mit hoved har fået sat ord på nogle ubevidste følelser OG ikke mindst at følge med på din hjemmeside nu, hvor jeg kan se, at du er ude på den anden side, og at det hjælper at kæmpe, kæmpe, kæmpe med sig selv (om end det er hårdt arbejde).

Selvom jeg ikke kan genkende dit forhold til maden, som jo er en stor del af dine bøger, så vil jeg bare sige tak fordi du har lært mig at kigge indad og åbne øjnene op!

Varme hilsner S.

Du er en engel, en vidunderlig ledestjerne,

som lyser op når alle andre lys synes fjerne.

Du udstråler en glød, vi kan sole os i,

når alting synes så mørkt og koldt indeni.

Som solens stråler, når du ud alle steder,

spreder håb og glæde hvor end, du træder.

Jeg, som mange, vil aldrig tage dig forgivet,

for du har bevist, at man kan være ven af livet :)

- T.

Hej Mille

Du kender mig ikke – og jeg kender ikke dig personligt. Men jeg har læst dine fantastiske bøger, så jeg føler, at jeg kender dig. Mens jeg havde det allerværst, blev jeg opfordret til at læse dine bøger, og de hjalp mig med at se lyset. De gav mig modet tilbage, for her læste jeg om én, som havde vundet over den mest grusomme sygdom. Jeg er kommet ud på den anden side nu – har været erklæret rask i 1 år. Og jeg føler, at du er én af grundene til, at jeg stadig er i live i dag.

Kærlig hilsen A.

Jeg synes, at du er sej… jeg gad godt være som dig en dag (bare 65 % eller noget).

Kærlig hilsen R.

Kære Mille

Tusind tak for dit varme svar - hvor får du overskud fra :) Du må helt sikkert have en mission i livet om at hjælpe andre spiseforstyrrede, det mærker man så tydeligt, at det næsten gør ondt af varme. For allerførste gang i min hele 20 år lange on/off kamp "møder" jeg en der forstår! Ja forstår Mille! Og det betyder så meget at man via dine bøger kan reflektere over alle de vanvittige mønstre og kontroller, at man rent faktisk kan overvinde nogle af dem. Ja det er sgu rigtigt. Læger, psykologer, familie, venner, kærester, søskende - de kan godt pakke sammen i den sammenhæng, selv om de også er dejlige at have. Mille du er jo fantastisk. Havde dine bøger bare været tilgængelige for mange år siden. Men hold op hvor er der mange "nyere" spiseforstyrrede, som nu kan få glæde af dine visdomsord inden deres liv bliver kronisk ødelagt med efterfølgende angst og depression som mange "garvede" anorektikere må slås med. TAK TAK TAK.

Og jeg glæder mig til 3éren!

Kærlig hilsen K.